Restgratäng är festgratäng
Idag har jag provat en ny produkt; gratängcreme från skånemejerier, smaken franska örter. Jag blandade resterna i kylen, nämligen grönkål, julskinka, ost, en skvätt matlagningsgrädde och purjo och bredde över denna gratängcreme. Skjuts in i ugnen lagom länge. Serverade nachochips till. Det blev gott men oerhört mäktigt. Jag mådde rätt illa efter. Men tillfredsställande. Jag avskyr att slänga mat. Jamie oliver sade idag på tv att av all mat som köps på julen slängs 40%. Det låter ju fruktansvärt.
Ankan
Uppesittarkväll 23 dec
Vi var ett gäng som åt gott och spelade spel dagen innan julafton. Till förrätt blev det ostar och en gravad ren som jag köpt på Liseberg. Till varmrätt hade Nicke lagat stekt ankbröst med sötpotatispure, vanligt potatismos och en sås som var lite sötad m aprikosmarmelad. Det var ljuvligt, men bi enades om att man inte ville ha sötpotatispure bara.
Så här kan vi inte ha det!
Jag kickar igång bloggen och bidrar med lite blandat livsnjutande.
I lördags var jag och Kristian ute och julbarhängde. Runt jul vill jag inte gå på fancy restauranger utan på mysiga pubar. Och bästa puben i Gbg heter förstås skål. Här var jag och Kristian på vår första dejt, men det är inte därför man älskar den utan för att den har så jäkla trevlig och oprentantiös atmosfär. Jag drack choklate doubble stout, hade glömt bort hur god den är! Drack tom två i rad. Vi avslutade på moon thai kitchen. Så bra mat och som vi längtade till Thailand.
Trevlig gå-bort-present i jul!
