Måndagens födelsedagslunch...

Intogs på det nybyggda flashiga hotellet Clarion post. De har annamat det typiska göteborgska och deras flaggskepp är en halv special, dvs en korv m brö' och så mos på toppen. Roligt och helt ok, men jag kommer inte välja det igen.

Marie åt en Mac and cheese. Ansvarig för restaurangen är Marcus Samuelsson så det blir new york möter västkusten.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2012/pic_196033596.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2012/pic_196033596.jpg" class="image">


Grekisk sallad

Försökt blogga under resan men appen har inte velat. Längtat efter en grekisk sallad hela tiden. Detta ska bli underbart!


Zara tycker till

Kondenserad mjölk är liksom min och Jennys grej (har du givit upp bloggen Jenny?) jag brukar bara koka den i 1,40 - 1,50 min. Började i 2h och har jobbat mig nedåt. Så jävla gott! Och kul med knäcket, blev det bra?? Jag har inte gjort det ännu. Puss!


Zara fikar!

Jag har inte kollat på jättelänge men här är jag igen. La just ut denna bild på fejan. Peter och jag fikade lite igår när vi kom fram. Som kaffi och skeijvkake. P drack GT, jag drack citronjuice.


Måndag, trist?

Nej, ibland ska man bara fira att det är en helt vanlig måndag. Jag överraskade Kristian m löjrom och klassiska tillbehör och oxfilé med sallad och bearnaisesås. (minuspoäng att jag inte provade att slå egen bea, borde vara dags för mig att testa det. Aldrig gjort det! galet när jag tänker efter) man borde fira måndag oftare. Blev ingen no meat monday idag, men jag tar igen det imon. Har jag tur får jag ligga. Höhö.

Ps. Att dras med en förkylning är verkligen bra för min matlagarkreativitet. Dock inte för min vikt.


När jag är rastlös lagar jag mat.

Som ni kanske märker:) vapis, jag gjorde knäckebrödet som du skrev av receptet på när du var här. Har du provat det än? Jag har inte smakat än, det ska svalna först.


No meat monday

Spaghetti m smörfräst färsk broccoli och rostade pinjenötter. Slungas runt i citronolivolja.


Dulce de leche!

Är något jag velat göra jättemånga och jag har haft en burk kondenserad mjölk stå i skafferiet länge. Eftersom jag lär hemma från jobbet idag pga influensan el nåt så ville jag trösta mig med ngt gott.

Gör så här:
Täck en burk kondenserad mjölk m vatten och koka i 3,5 timme. Fyll på m vatten under tiden så det hela tiden täcker. Låt svalna, när du öppnar burken har du världens godaste kolasås/crème. Jag hade dock hellre velat ha mer såsaktig konsistens så nästa gång minskar jag kontoren.

Rörde sedan ihop kesella och min kolasås och toppade med hallon. Mams!!


Söndagsfika

Nu blir det söndagsfika med en hallon- och mangosmoothie, rostat bröd, havreknäcke med keso, avokado och örtsalt. Till det rökt te. Efterrätten såg smakskens ut Moa. Hoppas nu har det bra!


Efterrätt

Kesella, jordgubbar, kokos och torkade blåbär.


Alperna baby!

Imorgon! Ikväll packar jag, men tar en paus och äter stekt magert kalkonbacon och brysselkål stekt i smör, honung och balsamico.


RSS 2.0