Lördagens middag

Ja, jag (Zara) blev också inspirerad av din pasta Moa. Såg mkt god ut. Ska definitivt göra en arrabiata snart, det var länge sedan. Tänkte avrapportera lördagens mat. Förrätt: Ribollita. Den blev sådär. Var godare när den var nygjord innan jag kokade om den, vilket ju inte är meningen. Fick inte till brödet alls. Men med hyvlad parmesan och surdegsbröd doppat i olivolja blir ju det mesta bra. Ska däremott lätt göra en omgång kålsoppa som lunchmat. Savoykål är ju toppen. Smakar lite citron. Huvudrätt: Canelloni fylld med spenat, fetaost och soltorkad tomat. Matlagningsyoghurt och lite philadelfiaost fick götta ihop sig. En tomatsås med vitlök, lök, sambal olek, honung och färsk timjan. Riven mager ost på toppen. Blev kanongott! Jag känner att det en canelloniperiod har äntrat mitt liv. Dessert 1: Ostar. Getost, parmigiano och en fransk bondost som heter La tome basque. Till det hallonbalsamico ochd en efterlängtade hallon- och lakritsmarmeladen. Den var dock en besvikelse. Smakade hallonsylt. Ingen laktrits alls nästan. Dessert 2: Gino på päron, kiwi, melon och banan (vi glömde ha i ananasen). Till det Italiensk yoghurtglass. En helt ok matkväll på det stora hela. Jag ger min matlagning 3/5. Men däremot en otroligt trevlig kväll!!! Nu undrar jag om lakritspulver. Var köper man det?? Då kan man ju göra sin egen marmelad. Jag tog upp det i lördags och sa att du gjort lakritspannacotta Moa och Robin sa: men åh hon har ju bara använt hockeypulver :-)

Kommentarer
Postat av: Zara

Ok, jag skrev inlägget med radavstånd, men den publicerar utan.

2012-02-13 @ 08:07:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0