Fördrink

Just druckit Prosecco, sprite och bacardi Apple i champagneglas. Mycket fint. Prosecco, vodka mango, sprite och ett par frusna mangobitar gjorde jag en gång. Också gott!

Jag ställer upp på halv åtta hos mig i par. Eller kanske ska vi köra i trio?

Zara säger hej då från fjällen!


Lycka är

En hel skål med edamame bara till mig och till de två avsnitt av halv åtta hos mig. Glacé au four än något jag aldrig provat men tror är kanon!

Ingen av er som vill ställa upp i programmet?


Firar!

Med vin som jag fick av Anna i födelsedagspresent firar jag och Peter att VI ska åka till Thailand!!! Till det bakad potatis med romsås och räkor. Trevlig fredag önskar Zara


Men jag ska inte förneka...

...att jag nog tycker att små hårda chiliostbågar konkurrerar utan apelsinen.


Bland det godaste jag vet...

...inklusive godis, chips och annat onyttigt, är en kylskåpskall saftig apelsin. Färdigskalad, äts med rentvättade händer och gaffel. Inget slafs.

Tror verkligen på lakritsgrejen. Fick en påse finlakrits i julklapp. Undrar vad jag ska utsätta den för. I köttfärssåsen/chilin? Eller i en pasta pomodoro. Glömmer aldrig en pasta jag fick i Malaga många år sedan. En pasta pumodoro, rejält smaksatt av sambuca. Trots att jag avskyr spriten var det ljuvligt.


Jag går igång på...

Lakritsgrejen Jenny! Detta ska jag verkligen prova. Och fänkål är ju, som alla normala människor vet, supergott. Såg ni Sveriges Mästerkock igår? Kul att se deras laborationer med fänkål. Och blev så himla sugen på att göra Risotto. Idag kom en av mina kollegor med en påse torkade trattkantareller och en påse torkad karljohan-svamp till mig! Helt underbart! /Zara Ps. Det går inte att kommentera dina inlägg Jenny, tror du tryckt bort den funktionen.

God morgon!

Hälsar jag, kaffet och polynovanissen (höger i bild) från regionaltåget.

/Jenny


Sallad med grapefruktmarinerade kräftor

Just gjort sallad med risnudlar, blandsallad, paprika, gurka, solrosskott, färsk koriander, mango, avokado och kräftstjärtar. Marinad: en pressad grapefrukt, 1 chili, 1 msk socker, 1tsk rapsolja. I med kräftor och marinera minst 15min. Marinaden är sedan dressing. Mycket gott blev det!


Lakrits till middag?

Hej bloggvänner!

Mitt första inlägg vill jag presentera denna artikel från SvD: http://www.svd.se/mat-och-vin/lakrits-ovantad-ingrediens_6741191.svd

Kanske testa lite lakrits i såsen nästa gång?

/Jenny


Sallad

Vapendragarna äter sallad. Fetaost, honungsmelon, broccoli, gurka, blandsallad, tomat, solrosskott. Till det en halv passionsfrukt samt hallonbalsamico som vi gjort själva!


Räkmacka

Klassisk räkmackelunch i Haga med vapis!


Mmmmmango

I en vecka har jag väntat på att min mango ska mogna och nu var tiden inne. Så här sitter jag och njuter av en uppskuren mango. Varken mer eller mindre. Underbart gott!


Dagens lunch by mopsen. Quornfileer i mango chutney-sås

3 portioner

Stek 6 quornfileer och kanske 1/3 påse wokgrönsaker. Häll över 1 förpackning mildas 4% matlagningsgrädde. Häll på ett gäng torkade trattkantareller, 2msk mango chutney och en skvätt soja. Koka ihop lite. Detta åt jag med 4,5 kokta potatisar och kokt brysselkål.

Delat på tre blir en portion 7 points.

Detta blev mkt gott! Mildas 4% är faktiskt riktigt krämig. Annars lyfte trattkantarellerna det hela. Tre lunchlådor till mig!


Popcorn på luft

Denna köpte jag idag på Netonnet för 199kr. Det är alltså en popcornmaskin som poppar på varmluft så ingen olja behövs. Egentligen skulle det ha legat en film här på själva poppningen, med bonusmaterial på Peter i uppknäppt skjorta, men filen var för stor.
1/2 dl opoppade popcorn = 4 points

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0