Moussaka

Igår lagade jag för första gången moussaka. Jag freestylade utan recept eftersom det är roligare så. Eftersom det blev potatis och aubergine över ska jag göra en variant där köttfärsen byts ut mot champinjoner och bacon. I köttfärsen hade jag blandfärs, lök, massor av vitlök, ketchup för sötman, kalvfond och färsk timjan. I med köttfärsen i botten av formen. På med skivad potatis i ett tajt lager. På med bechamel. Jag använder smör, mjöl, hälften grädde hälften röd mjölk. Och så vitpeppar, salt och muskot. Just det ja! Jag drog i lite spiskummin i köttfärsen också. Spiskummin och muskot blir gott tillsammans. Därefter urvattnad och stekt aubergine. Ganska tunna skivor tycker jag. Mer bechamel och ost på toppen. Glöm inte varva med lite salt emellanåt. 200 grader tills moussakan fått fin färg. Det blev väldigt gott. Och jag tror att man kan variera moussakan precis hur man vill.


Kommentarer
Postat av: Lisa

Låter hur gott som helst - det måste jag prova!

2012-07-30 @ 22:54:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0