Ny bloggerska..
Hej på er,
Vem är detta tänker ni såklart? Mitt första matbidrag till bloggen får jag nog säga på ett bra sätt sätter tonen för min typ av matlagning. Nedan följer en mer utförlig presentation som även får fungera som en ledtråd i fråga om vem jag är.
Ett brinnande intresse för mat och vin. Vinintresset har dock fått backa undan rejält till följd av långvarigt (cirka 9 månader) fysisk tillstånd. I vanliga fall kan jag nog nästan tillstå att vinet för mig utgör grunden och maten komplementet. Det är svårt att beskriva hur mycket jag ibland saknar smaken av den första klunken rödvin (kanske nya favoriten tysk pinot noir) när fredagsmiddagen ska börja lagas (varför inte en hemmgjord pizza med riktigt fina råvaror). Vad som nyss beskrivits är ren och skär lycka och ackompanjeras ofta av tonerna till Bruce Springsteen. Likaså är det ren och skär lycka när bubblet, precis lagom kallt, kittlar till på tungan (cava, champagne, processo, allt går bra så länge det bubblar). Vid dessa tillfällen finns bordet dukat med löjrom (inga tillbehör nödvändiga för min del), ostron (ingen citron eftersom det förtar smaken av hav) och den fantastiska osten epoisses (mogen och rinnande såklart).
Detta är mitt "mat och vin-jag". Kommer dessvärre inte kunna bidra med varken vin eller så särskilt många ostar fram till september. Därefter kommer det uppstå en intensivt vinprovande från min sida för att träna upp mina stackars smaklökar. Fram tills dess hoppas jag kunna bidra med annat smaskigt till er fina blogg!
Nu till mitt första bidrag!

Lättbakad kummel med färskpotatisstomp
Kummel är faktiskt en väldigt god fisk, påminner mycket om torsken men är billigare än torskrygg. Jag föredrar att tillaga fisk i ugnen på cirka 70 grader. Jag vill minnas att två rejäla bitar behövde runt en timma i ugnen. Körsbärstomaterna tillagades på samma plåt men fick spendera cirka två timmar i ugnen. Övriga grönsaker är lättkokta sugar snaps och sparris, slungande med lite smör och flingsalt. Färskpotatisen har kokats med skal och mosats lite lätt, i med överdrivet mycket smör, salt, peppar, parmesan, grädde och muskot. Som tillbehör till vit fisk är jag riktigt förtjust i knaperstekt bacon eller rostad parmaskinka. På bilden är parmavarianten. Den rostas i ugnen på cirka 100 grader i omkring en kvart. Citronskivan och dillen hade man kunnat vara utan eftersom det inte passade så särskilt bra till övriga ingredienser.
Vem är detta tänker ni såklart? Mitt första matbidrag till bloggen får jag nog säga på ett bra sätt sätter tonen för min typ av matlagning. Nedan följer en mer utförlig presentation som även får fungera som en ledtråd i fråga om vem jag är.
Ett brinnande intresse för mat och vin. Vinintresset har dock fått backa undan rejält till följd av långvarigt (cirka 9 månader) fysisk tillstånd. I vanliga fall kan jag nog nästan tillstå att vinet för mig utgör grunden och maten komplementet. Det är svårt att beskriva hur mycket jag ibland saknar smaken av den första klunken rödvin (kanske nya favoriten tysk pinot noir) när fredagsmiddagen ska börja lagas (varför inte en hemmgjord pizza med riktigt fina råvaror). Vad som nyss beskrivits är ren och skär lycka och ackompanjeras ofta av tonerna till Bruce Springsteen. Likaså är det ren och skär lycka när bubblet, precis lagom kallt, kittlar till på tungan (cava, champagne, processo, allt går bra så länge det bubblar). Vid dessa tillfällen finns bordet dukat med löjrom (inga tillbehör nödvändiga för min del), ostron (ingen citron eftersom det förtar smaken av hav) och den fantastiska osten epoisses (mogen och rinnande såklart).
Detta är mitt "mat och vin-jag". Kommer dessvärre inte kunna bidra med varken vin eller så särskilt många ostar fram till september. Därefter kommer det uppstå en intensivt vinprovande från min sida för att träna upp mina stackars smaklökar. Fram tills dess hoppas jag kunna bidra med annat smaskigt till er fina blogg!
Nu till mitt första bidrag!

Lättbakad kummel med färskpotatisstomp
Kummel är faktiskt en väldigt god fisk, påminner mycket om torsken men är billigare än torskrygg. Jag föredrar att tillaga fisk i ugnen på cirka 70 grader. Jag vill minnas att två rejäla bitar behövde runt en timma i ugnen. Körsbärstomaterna tillagades på samma plåt men fick spendera cirka två timmar i ugnen. Övriga grönsaker är lättkokta sugar snaps och sparris, slungande med lite smör och flingsalt. Färskpotatisen har kokats med skal och mosats lite lätt, i med överdrivet mycket smör, salt, peppar, parmesan, grädde och muskot. Som tillbehör till vit fisk är jag riktigt förtjust i knaperstekt bacon eller rostad parmaskinka. På bilden är parmavarianten. Den rostas i ugnen på cirka 100 grader i omkring en kvart. Citronskivan och dillen hade man kunnat vara utan eftersom det inte passade så särskilt bra till övriga ingredienser.
Kommentarer
Trackback