Helgens godsaker
Vi inledde helgen med räkfrossa. Stekt halloumi, varmt vitlöksbröd, aioli, sallad med riven choklad serverades till och smakade förstås himmelskt. Fattar dock inte hur jag vrider bilden rätt :(


Sen testade jag att göra en "Norrländsk sushibakelse" som blev väldigt lyckad. Polarbröd med liknande gubbröra-fyllning, philadelphiaost/majonäs-röra runt om och sen fäste man gräslök runt hela kanten + rom på toppen. Roligt att laga nåt som både är supergott och dessutom såg rätt trevligt ut!


Receptet:
4 pers
6 runda polarbröd vetekaka
Fyllning
ca 1/2 dl hackad matjessill
3/4 dl philadelphiaost
3/4 dl creme fraiche
1 msk finhackad rödlök
1 msk finhackad gräslök
Garnering
ca 2 msk majonäs
ca 2 msk philadelphiaost
ca 2 msk creme fraiche
2 msk röd stenbitsrom
2 tsk svart stenbitsrom
1 kruka gräslök
När jag gjorde det blev det 5 bakelser och ändå blev det lite fyllning över.
1. Tryck ut 12 rundlar ur polarbrödet. Använd en utstickare eller ett glas i lagom storlek. Du bör få ut två rundlar per brödskiva.
2. Blanda ingredienserna till fyllningen.
3. Bygg ihop bakelsen med bröd, fyllning, bröd, fyllning och bröd.
4. Blanda majonäs, philadelphiaost och creme fraiche till ett "lim". Toppa bakelsen med limmet och stryk det även runt sidorna.
5. Toppa med ett tunt lager röd stenbitsrom och sedan 1/2 tsk svart stenbitsrom i mitten på varje bakelse.
6. Skär till gräslöken så att du får ca 10 cm höga strån. (Mina blev kanske 7 cm, använde en kruka gräslök men fick snåla lite så det blev lite glest på vissa ställen, helst ska man täcka allt vitt med gräslök, men då gjorde jag ju 5 också). Lägg ut som en avlång matta och rulla sedan bakelsen försiktigt över så att kanterna täcks. (Jag tog ett gäng och satte på när de stod upp, tyckte att det verkade trixigt att rulla bakelsen. Tar lite tid men trevligt pyssel!)
Kommentarer
Trackback