Moa Myser Med Marie
Jag, Marie och vår kompis lina hade myskväll igår. Stackars lina gick på detox, men jag och Marie frossade i en härlig plockbuffe. Den bestod av:
vildsvinsalami, smakade som "vanlig salami"
spickekorv, som äts mycket i maries hemtrakter. en supersalt och givetvis god korv
grönmögelost och kittost
En varm brietårta som tyvärr inte värmdes tillräckligt länge
Ett valnöts- och aprikosbröd
Färdigköpta parmesanchips (goda!)
Dessutom gjorde jag en varm spenat- och kronärtskocksdip som var oerhört god. Vi åt det i ny och jag tyckte jag kom hyfsat lika originalet. Värt att ge receptet på den:
450 g Tinad och urkramad bladspenat
1 burk kronärtsskockor i olja
1/2 dl majjo
1/2 dl crème fraîche
2,5 dl riven parmesan (hälften till topping)
Vitlök, salt, peppar efter smak. Hacka ihop allt, toppa m ost och värm i ugnen.
Alltså spenatdippen var oerhört god. Det var längesedan jag blivit så lyrisk över något jag ätit.
Den måste jag testa!
Spenat- och kronärtskocksdippen låter sim något jag skulle älska. På vår tapasbuffe när vi ses Moa!