SASHIMI
Idag lagade jag salmalax. Eller, lagade, jag skar upp den i tunna skivor och lade den på ett fat. Den toppades med wasabicreme (wasabi, cf och majo) och svarta sesamfrön. Till det serverades gurkskivor blandat med inlagd ingefära (gari), strimlade sockerärtor och som prick över i: en mycket god dipsås som jag måste återge ingredienserna på eftersom den var så god.
Japansk dipsås:
1 dl soja
En finhackad charlottenlök
2 msk vatten
2 msk sesamolja
2 msk risvinäger
2 msk dijonsenap
1 msk honung
Kristian vräkte i sig. Själv kunde jag bara äta några bitar även om det var väldigt gott. Jag kan bli lite äcklad av den råa konsistensen. Nästa gång ska jag nog göra lite ris till så jag har något att tugga på. Sushi på den här laxen måste bara testas. Den kostar ca 300 kr/kg, men man äter inte så mycket eftersom man skär i så tunna skivor.
Gott!! Kan vi äta detta nästa gång vi hänger? Eller råbiff? Jag är sjukt sugen på råa grejor!
Jag tycker vi gör råbiff. Med bakad äggula.
Ser gott ut! Kan man byta ut laxen mot ngt??
Ja, är man allergisk mot fisk (Kristin) så kan man tex ut laxen mot pilgrimsmussla som man ev kan halstra och skära i tunna skivor.