Skräller till och bjuder på en dumplingsbild.

Vapis har varit hos Vapendragaren över helgen och hälsat på. Vi har haft en supermysig helg som bjöd på goda matupplevelser. I fredags kom jag till dukad härlig ostbricka. På lördagskvällen passade vi på att ta ut den inte längre gravida kvinnan på lokal. Vi åt på stationen i Uppsala och vi var väldigt nöjda. Jag åt "lax benedicte" dvs lax m pocherat ägg, spenat, hollandaissås och hasselnötsslungad potatis. Zara åt fisk- och skaldjursgryta. Till efterrätt tog vi båda champagnekokta äpplen med kolakräm, kaksmulor, granatäppelkärnor, vaniljglass och ett flarn av brynt vit choklad. Efterrätten var den stora vinnaren enades vi om. Har vi tur får vi se bilder på härligheten.

Idag började vi dagen med brunch på hotell gillet. Gott, men att framhäva sin nyhet "hemlagad pizza och pasta" och därefter bjuda på små torra panpizzabitar och en sorts mindre god kycklingpasta får nog ses som falsk marknadsföring.

Nu sitter jag på Arlanda och myser med ett set dumplings. Jag har funderat över vad det är som gör mig så hooked på detta. Kan konstatera att det inte så mycket är smaken utan snarare konceptet. Jag älskar att få äta med pinnar, jag älskar att få doppa min mat i en fräsch dipsås, och jag gillar konsistensen på dumplingsen. Till min förargelse innehöll större delen av setet räkdumplings, vilket jag tycker är rätt äckligt, så det blev lite av en flopp. Nåväl. Jag är mätt och ska snart få komma hem till mysiga Göteborg, men hoppas att jag kommer tillbaka till Uppsala snart.

Moa


Kommentarer
Postat av: Lisa

Heeeej Edvard! Och hej Moa :)

2012-12-04 @ 11:34:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0