Amerikanska äpple- och kanel pannkakor

Har relativt nyligen blivit av med lilla loppan ( jag gillar när vi är lite kryptiska här på bloggen) efter en härlig långfrulle. På bordet stod mest vanliga frukostgrejor. Eftersom jag i äkta mammalediganda var uppe vid 05.00 och inte kunde somna om slängde jag dock ihop lite amerikanska pannkakor och tänkte dela med mig av receptet. Vi var enormt hungriga så någon bild hanns inte med. Det var ingen direkt förlust eftersom de var mycket godare än de såg ut!

För två (ganska små men väldigt hungriga personer):

2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Lite salt efter behag
Lite socker efter behag, runt ett par msk

Blanda ihop och sedan i med:

2 dl mjölk
50 g smält smör
1 ägg

När jag sedan stekte pannkakorna tryckte jag i lite äpplebitar som jag stekt i smör, socker och kanel. Det blev verkligen gott.

Ikväll ska jag prova en druva som jag nästan aldrig druckit. Chenin Blanc, en sydafrikansk. Jag återkommer med rapport om vinet föranleder en sådan.

Vad äter och dricker ni i helgen?

/Marie


Kommentarer
Postat av: Moa

Jag kan intyga att dessa pannkakor smakade ljuvligt, särskilt efter en timmes innebandy och en dusch.

2012-10-05 @ 14:00:23
Postat av: Marie

Irritationen man känner när man läser igenom sitt inlägg och upptäcker att man i rubriken smugit in en otäck särskrivning!!!!! Blä!

2012-10-05 @ 14:24:41
Postat av: Zara

Amerikanska pannkakor är gott! Och blir det några över kan man ju köra det som förätt med cf, rödlök och rom. Mums! Och chenin Blanc är liksom min första druva som var en druva. Det var det jag började dricka när jag lämnade smaken åt utköparen bakom mig (dvs då jag lämnade California white). Köpte alltid vin med chenin Blanc och kände mig som en vinkännare.

Återkommer om vad som äts och dricks ikväll!

2012-10-05 @ 14:53:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0