Godaste kakan
Åh herregud. Öppnar mina föräldrars kylskåp och hittar en riktigt skatt. Det är min lillasyster som bakat en kaka bestående mördegsbotten, ett lager kolasås och överst ett täcke av mörk choklad. Detta har den hjärtlösa ungen gjort helt utan att ta hänsyn till sin storasysters strävan att bli av med gravidkilon. Nu är jag hur som helst alldeles sockersnurrig/hög och måste lägga mig för att jäsa lite.
Vilken oerhört smaskig räkmacka Zara. Vilket bröd tycker ni är bäst till räkmacka? Funderar på att kanske göra räkmacka till kvällsmat nämligen. Undrar om man ska göra egen majonäs? Någon som gjort det?
/Marie
Mums det där såg fantastiskt gott ut. Kolasås över smördeg är fint det.
Jag tycker nog att hällekaka är godast om man ska göra en stor 'riktig' räksmörgås. Om man mer gör små räksnittar tycker jag att grovt fröbröd är godast. Gillar brödet på H23 som det är kummin?, anis? I. Det gör ju inte Moa men vem bryr sig om det.
Egen majonäs har jag aldrig gjort. Fast typ för jag har försökt mig på aioli ngr gånger men alltid misslyckats. Gissar att det är för att jag inte haft matberedare. Gör du majo i matberedare?
Både räkmacka och kaka såg amazing ut. Jag gillar konsistensen på brödet på h23, hyfsat kompakt men tycker det är för starkt kryddat. Men eg kvittar det då jag tycker brödet är minst viktigt. Viktigast är mkt ägg och majo.
Jag har inte gjort majo, dock någon form av emulsion som görs på samma sätt. (När jag tänker efter är deg nog typ samma sak) Använde inte matberedare då, men blev väldigt bra ändå. Kan vara av vikt att hålla alla ingredienser rumstempererade.
Mördeg, inte smördeg :-)