Lördagsmat
När Fredrik och jag har idetorka på lördagar så blir det i princip alltid oxfilé. Så blev det också igår. Jag är en oxfilesnobb, vilket innebär att jag väljer kött som har mörat läänge och som alltid är snordyrt och väldigt gott. Igår testade jag ett nytt tillbehör. Jag strimlade spetskål och fräste den i lite smör. Sen blandade jag ner kålen i vispgrädde som jag hade kokat en stund och reducerat ner till halva mängden oh lät grädden koka in i kålen. Till sist blandade jag ner lite skivad tryffel som jag till min stora förtjusning hittade långt in i kryddlådan. Det blev riktigt gott faktiskt och smakade till och med ännu bättre till lunch idag när tryffeln verkligen hade gottat in sig i kålen. Till efterrätt blev det som vanligt en riktig klassiker - en stor skål med godis!
Kål är så himla gott! Det där ska jag prova. Och jag ser att du har en excellent godissmak. Ser ut precis som min godisskål!
Jag dör vad gott. Såväl fin oxfilé som kål som tryffel. Tre favoriter.
Ja kålen verkar supergod!