Moussaka

Igår lagade jag för första gången moussaka. Jag freestylade utan recept eftersom det är roligare så. Eftersom det blev potatis och aubergine över ska jag göra en variant där köttfärsen byts ut mot champinjoner och bacon. I köttfärsen hade jag blandfärs, lök, massor av vitlök, ketchup för sötman, kalvfond och färsk timjan. I med köttfärsen i botten av formen. På med skivad potatis i ett tajt lager. På med bechamel. Jag använder smör, mjöl, hälften grädde hälften röd mjölk. Och så vitpeppar, salt och muskot. Just det ja! Jag drog i lite spiskummin i köttfärsen också. Spiskummin och muskot blir gott tillsammans. Därefter urvattnad och stekt aubergine. Ganska tunna skivor tycker jag. Mer bechamel och ost på toppen. Glöm inte varva med lite salt emellanåt. 200 grader tills moussakan fått fin färg. Det blev väldigt gott. Och jag tror att man kan variera moussakan precis hur man vill.


Bullar!

Jag, Moa, har bakar bullar!! Kors i taket. Kardemummabullar fyllda m blåbär och vit choklad. Och massa smör såklart. Gott såklart, fast inte lika gott som en kanelbulle. Men jag kan inte ladda upp bilder. Urtrist.


Hallongrottor och frallor

Häromdagen gav jag mig på klassikern hallongrottor. Naturligtvis gjorde jag dem extra stora, extra smöriga och extra syltiga. Någon "less is more-tjej" har jag aldrig varit och kommer heller aldrig att bli. Jag tror att det var ICAs recept jag använde. Det blev hur som helst sjukt gott. Jag bjöd min vän Evelina på hallongrottsfika och det var uppskattat. Parallellt bakade jag bröd. Det är ju så svårt. Men dessa frallor blev bra. Ett tips är att köra vetemjöl special och rågsikt. Rågsikt gör faktiskt brödet väldigt saftigt.


Grattis Lisa till underbar liten bebbe!

Vilken fin liten skrutt!!! Nu längtar jag väldigt mycket efter min:-) fram tills dess ska jag göda mig och bebisen. Och bebisens far som inte alls blir sympatitjock utan är magrare än någonsin och tränar så det står härliga till. Ikväll ska vi göda oss med en variant av carbonara. Carbonara fast med fylld pasta, lite skogschampinjoner och min favoritört persilja. Personligen tycker jag att persilja slår basilika i nästan alls lägen. Eftersom persiljan tog slut fick det bli timjan till garnering. /Marie


I Värmland! SEMESTER!

Moa är hos mamma och pappa i Värmland. Det bjöds på crêpes fyllda m kantarellstuvning. Till det en god sallad. Glömde ta kort på det, men det var underbart gott! Efterrätt, pappas nybakade bröd m goda ostar. Nu njuter jag med ett glas rött vid brasan.


Moas lunch

Sallad toppad med knaperstekt bacon och ett perfekt stekt ägg. Mycket gott!

Bilderna

Jag kan inte lägga upp bilder från appen, fattar inte varför. Det står "requested time out" el liknande. Här kommer de därför
.

Njuter av hemmalivet!

Nu är vi hemma med söt-Charlie och livet är underbart :) Börjar med att lägga upp en bild på lilla godingen!
 
 
 
 
Igår åt vi kålpudding som Daniel lagat - supersmarrigt med god gräddsås. Hoppade potatisen men det hade säkert varit gott med färskpotatis till.
 
 
 
Frukostarna är annars en njutning är hemma. Består av följande:
Fröbröd helt utan kolhydrater med lagrad ost i, helt sjukt goda. Måste provas! Receptet:
 
Recept 24 skivor fröbröd
2 dl krossad linfrö
1 dl linfrö
1 dl oskalad sesamfrön
0,5 dl solrosfrön
3 dl lagrad prästost
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
3 ägg
 
Rör ihop allt, sist äggen och bred ut i en form. Jag brukar ha en "pizzaform" som är lite mindre än en långpanna. Men det ska gå att göra i långpanna också! Grädda i mitten av ugnen i tio minuter. Ta sedan ut brödet, vänd det upp och ner, skär i bitar och grädda sen i 5 min till. Klart! Går svinsnabbt att göra!
 
Smoothie med jordgubbar och banan
Kellogs K med mjölk och jordgubbar
Ägg med kalles randiga
 
 
Kram Lisa

Moa och Marie lagar burgare på brännö

Igår var jag med Marie på brännö i hennes svärföräldrars fantastiska hus. Önskar jag bodde där själv. Vi hade varit i saluhallen och köpt ekologisk nymald köttfärs och vi var väldigt taggade. Färsen ska tydligen inte knådas utan bara lätt tryckas ihop till en stor fet burgare. Toppas m massa havssalt och svartpeppar. Vi stekte dem, toppade m massor av ost, fyllde härliga friscobröd (första gången jag testade dessa, över förväntan) med sallad, rödlök, saltgurka, bacon, dressing på majo, senap, honung, citron och crème fraîche, och så på m burgaren. SÅ gott. Till detta åt vi färsk majskolv och till efterrätt testade vi gb:s nya halvlitersglassar. Jag tyckte lakritspuck och nogger var mams, men att 88:an var trist. Jag bifogar också en bild på den tre dagar gamla kattungen som husets katt fått.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2012/pic_50085255ddf2b3410e0000e6.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2012/pic_50085255ddf2b3410e0000e6.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2012/pic_50085255ddf2b3410e0000e6.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2012/pic_50085255ddf2b3410e0000e6.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2012/pic_500863d39606ee2903000022.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2012/pic_500863d39606ee2903000022.jpg" class="image">


Le petit café i göteborg

Där har Moa ätit världens godaste frukost. Allt detta får man för 70 kr!! Sconen orkade inte ens jag äta upp utan den fick följa med hem som mellis.


Moas matblogg

Idag har jag myskväll ensam. Jag äter jordgubbsmacarons, dvs jordgubbar fyllda med min chokladkräm gjord på kikärtor. Blev väldigt gott. Om det undgått någon så är det jag moa som gjort en miljon inlägg det sista.


Bar himmel

Ikväll har vi varit på Göteborgs nya uteservering på götaplatsen. De har sol ända till halv tio på kvällen, så poppis en fin kväll. Jag åt en ost och charktallrik till middag och avslutade senare med en god chokladkrispdessert. Glömde ta kort på den sistnämnda.


Lådor

Eftersom jag inte har semester än kan jag bidra med två somriga matlådor: Frukost: äpple, nektarin och yoghurt Lunch: sallad m rökt nötkött och västerbottenost. Grattis till bebis Lisa!! Hoppas du mår bra! Vi är i startblocken för att boka resa till USA. Det kommer bli en matorgie vill jag lova.


Uppdatera appen så går det att blogga igen!

Låt oss ge liv i bloggen igen. Vissa av oss har ju för sjutton semester och äter massor av gott.


Moa har inhandlat Sweet baby rays nu!

Ser fram emot att testa den!

RSS 2.0