Kvällens tomatsoppa!

Gjord på resterna från helgen och med lagom mycket chili. Bättre än proteinmousse!!


Proteinmousse

Vet inte om det är så många av er som går igång på det här receptet (skulle vara vapis då) men jag måste ändå tipsa om det för jag äter det var och varannan dag.

Proteinmousse!
Mixa 1 dl keso med stavmixer. Detta är ett viktigt moment för keson måste bli riktigt slät och fin. Ha i en skopa proteinpulver (jag använder ett med smaken "cookies and cream"), en rejäl tesked kakao, lite sötningsmedel och vaniljpulver efter smak, en rejäl sked jordnötssmör och mixa lite till. Sen kan man även röra i lite kokos eller mandelmjöl, jag brukar variera mellan dessa två smaksättningar. Och en viktig sak till: havssalt på toppen såklart.

Detta blir rikitgt gott, jag äter det efter träningen för att bygga muskler. Eller bara när jag blir sötsugen vilket är rätt ofta. En liten varning dock. Gasskapande!

Ps. sitter och tittar på jamie oliver, han lagar hummus med jordnötssmör istället för tahini. Jag har funderat på att testa det, så nu måste jag givetvis göra det. Han har också i basilika och matyoghurt, det ser för jäkla smarrigt ut.


Trevlig helg önskar Zara!


Feb. 22, 2013


När vi är inne på sånt som går snabbt...

Stekte svamp, lök och vitlök. Kokade upp vatten i vattenkokaren. Hällde det över gröna ärtor. Mixade med svampjoxet och Imat. Klart. Tog väl fyra minna.

/Zara


Blomkålsrisotto

Inspirerad av jamie olivers program där han lagar mat på 15 min har jag plockat ned min matberedare från vinden. den är grym och liksom jamie använder jag den till allt möjligt. Kom hem efter jobbet för en halvtimme sen hungrig som en varg, och nu sitter jag här mätt och belåten. Jag lagade ngt jag tänkt testa länge, blomkålsrisotto! En riktig lchf-rätt.
En blomkålshuvud mixas till ett fint ris. Stek detta i olivolja tillsammans med det du har hemma. Jag tog buljongtärning, korv och grönkål och en skvätt vitlöksolja. Sen toppade jag härligheten med riven prästost och kapris. Det blev galet gott och jag kommer definitivt göra varianter av detta framöver.


I Göteborg intet nytt

Vad goda rätter ni lagat. Här är matinspirationen rätt låg. Jag äter min grönsakssoppa, gröt, mackor och yoghurt. Typ. I helgen åt vi färdigköpta ribs både lör och sön. Verkligen gott, det ska jag ge mig på själv någon dag.

I övrigt testade jag just pauluns müsli i smaken blåbär vanilj. Det var lite av en besvikelse. Jag har provat den med jordgubb förut vilken var jättegod, men den här kändes bara trist och overpricy.


Vincisgrassi...

...är en mastig och mustig lasagne med karljohan-svamp, champinjoner parmaskinka, grädde och parmesan. Ser kanske inte så aptitligt ut men oh vad gott! Jag gick in i vincisgrass-koman precis som receptet utlovade.../ Kristin


Mästerkocken

Veckans avsnitt av mästerkocken gjorde mig pizzasugen. Så igår blev det pizza till middag. Jag har kommit på att jag inte gillar pizza från pizzeria men däremot gärna hemmagjord eller typ ICAs mozzarellapizza. Nu hade vi på lök, svamp, citronfyllda oliver, fetaost, champinjoner, kronärtskocka och ruccola.

Zara


Ensam hemma

Jag är ensam hemma ikväll. Går ner till affären och tänker att jag ska äta det som jag är sugen på allra mest. Det blev... Avokado med Skagenröra och crostini. Jojo. Ett halvt glas vin på det och det blir en bra kväll helt enkelt.

Zara


Wok

Dagens middag: wok med quorn och teriyaki. Till det bulgur, morot och hummus. Jag kommer alltid, så länge jag lever, tänka på min Vapis varje gång jag äter hummus.

Zara


Drömmar...

Bakade jag och Ville igår. Jag är verkligen en novis på bakning men av någon outgrundlig anledning har jag gett mig tusan på att baka de perfekta drömmarna. Än är jag inte där men jag kan i alla fall konstatera att gårdagens drömmar med hjorthornssalt blev bra mycket sprödare än dess föregångare som bakades med bakpulver för några veckor sedan... // Kristin


Hej

Linssoppan såg jättegod ut Moa! Vad har du fått för nytt jobb Kristin? Grattis!

Jag har verkligen inget att komma med i matväg. Har typ knappt gått utanför dörren på två veckor då vi varit/är sjuka.

Zara


Biff tartar

Eller råbiff om man vill sluta fåna sig, lagade jag igår till mig, Kristian och Nicke. Nymalet innanlår blev det, butiksmalet. Smacka ihop det till biffar bara och servera med klassiska tillbehör. Pepparroten tycker jag nästan är viktigast. Jag älskar råbiff. som tillbehör åt vi ett fint knäckebröd och ett pepparrotssmör jag gjort.

Jag skulle också confitera äggula i ugnen men det misslyckades. Tror att värmen var för hög så det blev typ som en hårdkokt äggula.


Varannan lyx, varannan budget.

Jag har anammat Kristins devis alltså. Jag har just lagat en lins- och spenatsoppa som blev kanongod. Jag freestylade lite, men hade i:

Gul lök
Vitlök
Gröna linser
Hackade tomater
Buljong
Spiskummin
Currypasta
Vodkaketchup
Citron
Fryst spenat

Och pricken över it: en stor sked jordnötssmör att reda av med.

Ljuvligt faktiskt.


Marabou black!

Ska tydligen vara en comeback, men jag har missat den vid första tillfället. I vart fall köpte jag fem 200 gramskakor på netto häromdagen för 13 kr st. Inte illa. En gav jag till Kristian och resten har jag gömt på lämpligt ställe. Taskigt kanske ni tycker men det är befogat. Jag gav nämligen honom en av kakorna igår med förmaningen "ät inte upp hela på en gång". Men han slukade såklart hela på ett kick. De här goda dyrgriparna ska få räcka läänge, så säg inget till honom :)


Chokladkottar


Och så den ljuvliga delikatesstallriken


Ölen


Marie bubblar


Forssen & öhberg i Göteborg

Igår var jag, Marie och två andra vänner ut vårt esse. Det var första gången jag var på detta ställe som är något så klockrent som en oprentantiös champagnebar. Billigt blir det givetvis inte, men det var länge sen vi var ute så vi kände oss värda varenda bubbla. De hade också en väldigt god öl som importeras av en bekant till mig. Den får en lätt bitterhet av att den innehåller italiensk radiccio (rosensallad). Serveras med fördel väl kyld i ett vinglas. Dela med någon! Öl borde oftare drickas på samma sätt som vin dricks tycker jag. Smutta på det ur ett exklusivt glas!

Till de goda dryckerna delade vi på två gigantiska delikatesstallrikar. Vi snackar högar med kött, ljuvligt. Tillsammans med notan fick vi små bittra chokladkottar med en kärna av kakaoböna.

Idag är jag bakis men det var det verkligen värt.

Moa

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2013/pic_5113d2ae9606ee6a62b1d1da.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2013/pic_5113d2ae9606ee6a62b1d1da.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2013/pic_5113d2ae9606ee6a62b1d1da.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2013/pic_5113d2ae9606ee6a62b1d1da.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2013/pic_5113d2b1e087c3423e317658.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2013/pic_5113d2b1e087c3423e317658.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2013/pic_5113d2b1e087c3423e317658.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2013/pic_5113d2b1e087c3423e317658.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2013/pic_5113d2b7ddf2b36c59dd3fbf.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2013/pic_5113d2b7ddf2b36c59dd3fbf.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2013/pic_5113d2b7ddf2b36c59dd3fbf.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2013/pic_5113d2b7ddf2b36c59dd3fbf.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2013/pic_5113d373e087c34267c99fd6.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2013/pic_5113d373e087c34267c99fd6.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2013/pic_5113d4979606ee6a5a2a394c.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3224784/images/2013/pic_5113d4ade087c342715c7cdc.jpg" class="image">


Vardag varvat med lyx

Jag har fått ett nytt jobb och det firar vi enligt varannandagsprincipen, dvs. varannan dag lyx och varannan dag vardag. I måndags blev det champagne och räkmacka med princessbakelse till dessert. Igår bjöds det på broccolisoppa och ikväll slog vi till med en kalvfile och en chateauneuf de pape. Återstår att se vad resten av veckan kommer bjuda på. Kalvfile är min nya favorit...så mkt bättre än oxfilé!


Vägra taccos!

Eftersom jag hade planer på att gå bort ikväll passade resten av familjen på att planera in en taccosmiddag. Taccos är inte min favvomat direkt så när det visade sig att jag inte behövde gå ut och svira (var verkligen inte sugen på det ikväll) svängde jag snabbt ihop ngt av resterna i kylskåpet. Det blev en tallrik med bresaola, tryffel, parmesan och flingsalt. Sjukt gott och det tog verkligen inte mer än en minut att sno ihop! Kan varmt rekommenderas som en snabb, enkel och mkt god förrätt! / Kristin


En vit månad har gått till ända!

Och jag känner mig stolt! Jaa jag vet att samtliga läsare varit nyktra i nio mån men ni hade fan inget val.

Det blir en shiraz och sen ska jag på middag och tömma hela flaskan.


RSS 2.0