Indiskt

Mamma är på besök och vi äter indiskt med rysk yoghurt. Mums!

Zara


Soppa

Och här kommer soppan, gjord på trattkantareller från Värmland, sherry och vispgrädde a la Per Morberg. Är inte så förtjust i trattkantareller egentligen pga konsistensen men mixade i soppa blir kanon! / Kristin


Precis...

när jag har ätit färdigt brukar jag komma på att jag glömt att fota.... Ikväll åkte kameran fram lite mer än halvvägs... det som bjöds var lite småplock och rester från gårdagkvällen - Chevretoast med honung och valnötter, tryffelsalami (jag tröttnar aldrig), gruyere, anklevermousse och bubbel! / Kristin


Proteinostkaka med äpple

Inspirerad av de fitnessbloggar jag läser slängde jag just ihop en ostkaka med syfte att den skulle vara nyttig. Den blev jättegod men jag skulle inte bjuda den som efterrätt eftersom den inte ser så god ut. Passar dock utmärkt som mellanmål.

3 ägg
400 g keso
2 dl mjölk
1/2 dl mandelmjöl
Ett tärnat äpple
Några hackade mandlar
Kanel, vaniljpulver och sötningsmedel efter smak. Jag råkade ta alldeles för mycket av det sistnämnda.

Jag åt det ihop med tärnad kiwi och apelsin.


Swea Hof

Just hemkommen efter en kanonmiddag på swea Hof. Måste blogga om det innan jag glömmer. Vi hade köpt ett erbjudande som innebar en 7-rätters meny till priset av 509 kr istället för 825 kr vilket kändes förmånligt.

Rätterna bestod i korta ordalag av:
1
Löjrom m tillbehör
2
Hummerlasagne
3
Hjortcarpaccio m hasselnötsvinegrette och jordärtsskocka
4
Hälleflundra med ostron- och champagneskum och rödbetsemulsion
5
Reninnanlår med rotsellericreme och havtorn
6
Ostar
7
Mjölkchokladmousse med havtornssorbet

Rätt 2-5 var magiska. De övriga fullt godkända. Vi var mycket nöjda med vårt besök.

Det där lilla extra? Ja! Efter en liten aptitretare kom en kanonfin liten brödkorg in med 4 sorters små söta bröd. Dessutom en gomrensare mellan varmrätterna i form av gin och tonicsorbet. Sånt älskar jag.

Att inte dricka vin är dessutom positivt för restaurangnotorna. 3 alkoholfria öl=90 SEK

/Moa


Brunch på incontro

Idag var vi på brunch på incontro (svenska mässan för er icke göteborgare). Som vanligt rullade vi därifrån. Brunchen är italiensk men det finns också den klassiska äggröran, bacon, ribs och majskolvar mm. Jag tog ingen bild för det ser ju bara grisigt ut på tallriken. Jag bidrar istället med en bild på kristians tredje portion. Ni vet, den då man tar det man tyckte var överlägset godast. Ribs och...broccoli. Broccoli äter vi var och varannan dag hemma.

Godast var iaf en pasta gjord på bl.a. färsk ravioli och trattkantareller. Efterrättsbuffen var väldigt god också med bl.a. aprikoscheescake, jordgubbspaj, pannkakor och glass med allehanda tillbehör.

Moa
Ps. Zara soppan såg riktigt smarrig ut.


Broccoli- och fetaostsoppa

Jag gör en laddning soppa. Jag har haft i Imat. Jag gillar Imat jag. Helt vegetabilisk så det är ett smalare och nyttigare substitut för grädde och cf.


Eftermiddagsöl och fotboll

Idag har jag och Marie lekt hela dagen. Efter frukost och sällskapsspel hemma hos henne gick på långpromenad till Göteborgs utkant, mariaplan. Där finns en pub som jag velat testa länge, Red Lion. Jag åt en god burgare och Marie underbara revben. En alkoholfri öl för mig. För den som vill dricka alkoholfritt kan jag verkligen rekommendera den på bolden. Är nu inne på tredje helgen nykter, känner mig duktig. Men det blir nog bara en helg till.

/Moa


Pomelo!

Vid besök i shanghai när Kristin bodde där smakade jag pomelo för första gången. Vi tyckte det var så gott att vi åt det varje dag. Och den var väl i princip gratis. Nu har pomelon fått fäste här också och jag tror det är säsong för i vår Ica promotar de den för fullt. Pomelo är en korsning mellan apelsin och grapefrukt och det som gör den så smarrig är att den liksom är "torr" i skinnet. Som att äta små pärlor. Den är väldigt jobbig att skala, man måste få bort allt det vita för det är äckligt beskt. Men en kvarts pysslande räcker till en stor skål som kan stå i kylen i flera dagar. Hos oss räcker den dock aldrig längre än ett dygn.


Gårdagens middag

Ibland finns inget bättre än en fräsch sallad. Igår gjorde jag en räk- och tonfisksallad med bl a matvete och Sharonfrukt. Kvarg blandat med mango chutney som dressing.


Fredag satay!

Ikväll freebasade jag lite och gjorde något som jag aldrig gjort förut - ngt bleka kycklingspett marinerade i ingefära och chili med sataysås. Mkt gott! Jag älskar satay! Dessutom har jag äntligen förstått det där med koriander. // Kristin


Dagens spännande och avancerade lunch

En Dafgårds grönsaksbiff, majs, keso och äpple.


'Omelett'

Skulle göra omelett till lunch, men det blev äggröra. Svamp, lök och fetaost. Och så keso och morot till.

Zara


Pizza!

Nuförtiden gör vi rätt ofta egen pizza. Så också ikväll. För min del blev det en rätt enkel historia med mozzarella, skogschampinjoner, parmaskinka, färska tomater och massor av färsk basilika. Ett bra tips är att lägga på skinkan och tomaterna precis när pizzan har tagits ut ur ugnen. På så sätt känns pizzan mycket fräschare. / Kristin


Födelsedagsmiddag!

Igår fyllde jag år och då var två kompisar, Anna och Tobias, här på middag. Till förrätt gjorde jag lite röror och sånt. Det blev en kronärtskockstapenade, morotstapenade, skagenröra, oliver, fetaost, citronmarinerad minimozarella, och en antipasto som jag inte minns namnet på men som innehåller pesto, parmesan, sardeller och vitlök. Och så hade vi chips också :). Morotstapenaden är förresten alltid en hit och så himla enkel. Ha i rivna morötter på plåt i ugnen, mixa med parmesan, vitlök, salt och olivolja. Så gott och fin färg!

Till huvudrätt blev det fisk- och räksoppa med apelsin, fänkål och rotsaker. Till efterrätt blev det tiramisu vilket jag konstigt nog aldrig gjort förut. Den smakade väl gott men den smakade inte tiramisu. Nästa gång jag gör ska jag göra den helt annorlunda.

Vi drack cosmopolitan, rysk 'champagne' (som jag fått av en doktorand på jobbet), vita viner, kaffe Karlsson och whiskey. En bra kväll helt enkelt!


Quorn med thaismak

Ikväll stekte jag quornfileer, svamp, lök och wokgrönsaker. I med gårdagens bulgur, teriyaki, soja, kokosmjölk och gul currypasta. Blev som en soppa/gryta . Helt ok.

Zara


Dumplings till lunch

Till min stora glädje har det öppnat en ny japansk restaurang i Helsingborg som har fått finfina recensioner. Idag var jag där och åt lunch. Inspirerad av Moa valde jag stekta dumplings fyllda med kyckling och grönsaker. Till det fick jag en dipsås med mycket citron. Mums! Från och med nu älskar jag också dumplings! // Kristin


Fylld paprika...

...blev kvällens middag. Stekte lök, quornfärs och paprika. I med bulgur, lite cf, tomatpure, salt, peppar och spiskummin. Toppat med fetaost. Till det sockerärtor, tomat och gurka. Blev mycket bättre än vad jag trodde!


Snabbmat

Snabbare än så här går det nästa inte att laga mat. Det tog kanske 5 min från att jag gick ut i köket tills maten var klar. Dessutom blev det väldigt gott. Jag och k är väldigt inne på soppor. Hungriga pojkvänner och äkta män kan göra som k, komplettera med en torn byggt av ostknäckemacka.

Samtidigt som buljong får koka upp, släng i mototsslantar, ett broccolihuvud, strimlad lövbiff och färsk tortellini (eller nudlar) allt eftersom. I med diverse smaksättning, jag tog teryakisås, sweet chili och fisksås.


Dubbel dubbel

Igår var vi ute och åt på dubbel dubbel i Göteborg. Vi tog en meny för 240 kr pp och då får man i princip prova allt på menyn. Tyvärr tog jag inte en enda bild. Godast var helt klart dumplingsvarianterna samt små ljuvliga minihamburgare med anka och hoisinsås där bröden var ångkokta.mindre gott var de fermenterade vakteläggen (svarta ägg) och fermenterad bönpasta.

Det bästa var att jag lyckades hålla mig nykter hela kvällen. Jag varit nykter nu i hela sex dagar och känner mig stolt. Tänk om jag klarar en månad. Det skulle min kropp tycka om.


Räkmacka

Igår nachos, idag räkmacka och ett par ostar. Vinet är ett favvovin som jag drack mycket förut men nu åter fått upp ögonen för. Drack Riesling-varianten förra helgen men det är denna som är godast. Mycket blommig. 99kr.

/Zara


Fredag

Jag roar mig med att köpa oss ett nytt vin så gott som varje fredag. Idag blev det detta. En shiraz och cab-blandning. Fairtrade. Mycket prisvärt för 75kr. Och vad åt vi till? Tacos såklart! Som varje riktig gotlänning gör på fredagar.


Test


Nya fräscha tider!

Jag är knappast ensam om att börja "mitt nya liv" så här i börja av året och då vill man äta fräsch och sund mat. Just nu är jag väldigt mycket inne på thai och har koriander på allt. Häromdagen gjorde jag en god sallad på broccoli, sugarsnaps, morotsremsor, paprika mm. På med en dressing gjord på lime, olja, socker, chili, purjo, koriander mm. Jag toppade det hela med kycklingfärs stekt i ostronsås och hackade jordnötter. Supergott.

Ikväll ska jag laga en nyttig variant på ojas thai. Återkommer.

Moa


RSS 2.0