Isglass
Ikväll åt vi sill igen. Köpte till en senap-, apelsin-, och honungssill. Mums!
Härom dagen köpte jag grejer att göra glass i. Mosade hallon i sprite zero och frös in. Ok men inte fantastiskt.
Sill!
Jag och Peter äter då och då sill till middag. På vintern med delikatesspotatis men idag fick vi för första gången njuta av svensk färskpotatis. Smälte som smör i munnen. Till det senaps- och pepparrotsill (mkt gott) samt en fläder- och citronsill. Mums för mig som gillar frukt och lite syrliga smaker.
Moa jag tyckte att bilden på dig och K var jättefin! Tyckte även att mopsen var lovely. Och förrätten lät helt grym tycker jag! Kul med lite update från bröllopet, verkar som ni haft det nice!
Zuccinispaghetti!
Glömde jag ta kort på men det var himla gott! Hyvlade m hyvel och fräste i het panna m olivolja. Hade även i rödlök paprika och selleri. Jag har selleri på allt för tillfället. Till detta åt jag mopskött... Neee, jag åt korv och köttbullar, men nu fick jag anledning att lägga in en mopsbild.
Vad mycket härligt bloggande!
Jag har tyvärr inga matbilder att komma med men kan bidra med en hyfsat ful bild från bröllopet på mig och Kristian. Det var ett påkostat bröllop som inleddes med fritt m tattingers champagne och goda snittar. Till förrätt fick vi vit sparris med västerbottencreme, krutonger och löjrom. Till varmrätt blev det anka m potatiskaka och syrade grönsaker. Gjorde mer för ögat än gomen. Vi drack en god pinor noir till mins jag. Efterrätten var höjdpunkten då vi fick fyra vansinnigt goda ostar. En gruyere, en mogen brie, en grönmögel och en galet mogen illaluktande och supergod vit ost. Bröllopstårtan var med choklad och jordgubbsmousse och vit marsipan. God. Sen var det dans natten lång. Vi var ett gäng som stängde dansgolvet kl 04 och gick och badade bastu. Oerhört lyckat!
Vardagsmiddag à la Zara
Dagens middag: ljummen bulgursallad med småhackad gurka, körsbärstomater, physallis, torkade tranbär och kalamataoliver. Till det quornbitar stekta i balsamvinäger. Morot skalad med potatisskalare som stekes lätt. Två bitar halloummi som jag ringlade honung över och 'panerade' med finhackade hasselnötter. Till det hummus men istf kikärtor blev det idag stora vita bönor.
Om jag gjorde igen skulle jag skippa kalamataoliverna. Men min panerade halluomi var ljuvligt god!
Recept önskas
Lisa allt ser så gott ut. Exakt hur gör du norrländsk sushibakelse? Jag måste ju göra en bara för namnet.
Bra mathelg! Igår var Tess här och vi åt lyxräkor, aioli, surdegsbröd, min morots- och parmesantapenad, selleri, vitlöksoliver, marinerad kronärtskocka och marinerad minimozarella.
Idag var jag, P och två till ute vid vattnet vid skarholmen och åt deras underbara brunch! Dit vill jag ta er någon gång.
Moa vad åt ni på bröllopet?
Helgens godsaker




Här kommer en uppdaterad bild på chokladfrossan.

Chokladfrossa!
Petra har varit på chokladprovning som var väldigt lyckad! En otroligt inspirerande man som presenterade annorlunda och spännande smaker i chokladens tecken! Han berättade exempelvis om förra julen då bak-leila tipsade om att choklad från Valrona eller nåt sånt skulle vara den bästa chokladen. Han hade 3000 chokladkakor i sitt lager med det märket. Allt tog slut! Han önskade att Leila hade ringt honom så att han skulle vara mer förberedd :) Han har en butik i Mjölby men säljer även på nätet.
Hur som helst - jag fick smaka på (åh herregud vad gott) och köpte:
Hallontryffel mörk choklad
Mörk choklad med shirazvindruva som passar sjukt bra till ett shirazvin
Mörk choklad med chardonnaydruva
70% mörk choklad med havssalt - omg va gott!
Mörk choklad med rieslingdruva - som såklart passar utmärkt till ett rieslingvin. Och om man, som jag, inte dricker vin just nu så smakade de himmelskt iaf :) Och kul att bjuda på! Chokladen kommer från de tre främsta tillverkarna i världen - han tar bara hem de bästa.
Ikväll mumsar vi först med räkfrossa och tillbehör, senare chokladfondue med jordgubbar, kiwi, färsk ananas och banan! Jag har ett bra liv trots alla knasigheter som pågår :)
Peter har fått nytt jobb och vi firar med räkmacka. Peters till höger. Han har gjort en skulptur säger han.
Jag ÄLSKAR löjrom!
I väntan på att löjromen ska tina
Myser jag med allt som är icke-fine-dining.
Ska bli kul att se den färdiga tårtan Lisa!
Kossa och får till 1-årstårta!


Blogghelvete
I helgen bakade jag bröd och tog kort på hela jävla processen, typ 4 bilder. Sen ska man publicera och den vägrar. Försökte kanske 10 ggr. Men det är appen som stular tror jag.
Fler tårtor Lisa!!! (kolla min kommentar).
Nu ska jag gå och äta fiskbullar, riven morot och pulvermos, mums :)
/Zara
Mitt första inlägg får handla om tårtor!







Idag smäller det!
Chockad över hur gott det blev!
Chokladbollar på kikärtor - det låter helkonstigt varför jag inte tagit mig för att testa förrän nu:
Grundsmet:
1 burk kikärtor
2 rejäla msk kakao
2 rejäla msk jornötssmör, gärna osötat
Lite kaffe
Massor av sötningsmedel.
Mixa ihop. Halva satsen rullade jag i kokos. Halva satsen blandade jag med två rutor mörk choklad m cacaonibs i och flera nypor havssalt. Båda sorterna blev grymma.
Hyfsat nyttiga dessutom. Ska man nu räkna kalorier så är det väl en del, men bara hälsosamma ingredienser. Eller nej, sötningsmedlet är väl kasst haha. Och vi får väl se hur magen mår efter kikärtor och sötningsmedlet.
Ps. Det är väldigt roligt att du är så förtjust i köpepankisar, värmer du dem i i ugn eller?
Nu ladda ladda inför varvet.
Fredagsmiddag
Bland det bästa jag vet (typ 1ggn/ halvår) är färdigköpta pannkakor, så det ska jag mumsa på ikväll. Brämhults har kommit ut med ny juice 'päronad', bara 18% päron. Den var ok men inte mer 3,5/5 V får den.
Efterrätt på botvidsgatan
Färska hallon, honungsmelon, lyxmango (den persiska). Till det turkisk yoghurt, honung och hasselnötter. All frukt köpt på torget så klart.
Nu är vi igång vapis!
Till kvällsnack för mig blev det en halv perfekt mogen mango, kesella, kokos och torkade blåbär. Smarrigt!
Peters middag
Bokklubb
Nu har vi bokklubb Vapis! Salladsbuffe!
Peters cannelloni
Hej Vapis! Kom hem till att Peter gjort cannelloni med spenat, soltorkad tomat och Ricotta. Till det råriven palsternacka och rödbeta. Jättegott!!!